Magija kulinarstva

Kolač kišna kap: Nema ukus, miris, ni kalorije, a zaludeo je ceo svet! (FOTO)

Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše
Trpeza 26.04.2016. - 21:03h Autor: lisa.rs
Foto: Instagram Printscreen / Diningwithkago

"Ukus ovog kolača je izuzetno lak, kao da jedete kapljicu kiše", kaže njegov izumitelj, kuvar Daren Vong. Reč je o kolaču "kišna kap" (Rain drop), novom, najmodernijem kolaču u Njujorku, piše Lisa.rs.

 

Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše... A ako ga ne pojedete u roku od 30 minuta, nestaće.

 

Sastojci: 500 ml vode, 15 g praha agar-agar, 12 g šećera.

 

Priprema: Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrevati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske i tostiranim sojinim brašnom (kinako).

 

Napravite ga i uverite se zašto kolač Rain Drop oduševljava Njujork, sve poklonike japanske kuhinje i ljubitelje poslastica iz celog sveta!

 

Kolači za kojima je svet poludeo: Neodoljiva munkejk poslastica! (FOTO)

 

A photo posted by @raindropcake on Apr 9, 2016 at 2:37pm PDT

 

A photo posted by @raindropcake on Mar 30, 2016 at 5:22pm PDT

 

A photo posted by @raindropcake on Mar 20, 2016 at 10:14am PDT

 

A photo posted by @raindropcake on Mar 31, 2016 at 12:27pm PDT

 

A photo posted by @raindropcake on Apr 18, 2016 at 7:21am PDT

 

A photo posted by @raindropcake on Apr 23, 2016 at 2:33pm PDT

 

A photo posted by @diningwithkago on Apr 26, 2016 at 4:40am PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...