Bacite se na pripremu

Zvezde Uskršnje trpeze: Tri tradicionalna recepta za najveći hrišćanski praznik! (FOTO)

Pogačice sa pravoslavim obeležjem, nezaobilazna punjena jaja i slasne, starinske šišarke i te kako su dobrodošle na Vaskršnjoj trpezi
Recepti
21:40h Autor:
Zvezde Uskršnje trpeze: Tri tradicionalna recepta za najveći hrišćanski praznik! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bliži se Uskrs, domaćice već razmišljaju šta će se naći na trpezi i kojim specijalitetima će oduševiti svoje goste i ukućane.

U skladu sa tim, za vas smo pripremili tri neodoljiva recepta za slatke i slane đakonije, koje možete preuzeti u potpunosti ili vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija!

1. Uskršnje šišarke

Otopite 120 g margarina, 2 kašike šećera, 3 kašike meda i 100 g čokolade za kuvanje otopite, pa dodajte 350 g kornfleksa. Mešajte da se lepo sjedini, a po želji možete dodati i orahe, lešnike, suvo grožđe... Još toplu smesu kašikom sipajte u veće korpice za kolače, prohladite, odozgo stavite jestiva slatka jaja i ostavite u frižider da se dobro stegne. Ovaj kolač možete pripremati i za dane posta.

Genijalna ideja za napuklo jaje: Napravite preslatke i ukusne piliće za Uskrs! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Lepinjice sa kajmakom

Sastojci: 1 kg brašna, kašičica soli i 50 g svežeg kvasca.

Priprema: U brašno dodajte nadošli kvasac i so i zamesite s pola litra mlake vode tako da testo bude srednje meko. Pustite da odstoji (najbolje je da ga premesite dva puta), a potom napravite loptice željene veličine. Premažite žumancetom i poređajte u pleh za pečenje. Zamesite tvrdo prosto testo od brašna i vode, pa oblikujte nekoliko traka, od kojih ćete preko svake lepinjice formirati krst. Ispecite i uživajte u ukusu domaćeg hleba!

Uskršnji dezerti: 3 recepta za poslastice koje će vas ostaviti bez daha! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Punjena jaja sa dva fila

Napravite dva fila: Za nadev sa biberom očistite 6 kuvanih jaja i prepolovite ih po dužini. Izvadite žumanca, izgnječite ih viljuškom i pomešajte sa 2 kašike majoneza, 60 g putera, malo soli i kašikom konjaka. Izmrvite polovinu zrna bibera i umešajte u masu. Krem sipajte u špric sa zvezdastim otvorom, pa napunite jaja. Dekorišite jaja zrnima bibera.

Za fil sa avokadom očistite preostalih 6 jaja i prepolovite ih uzduž. Izvadite žumanca, izdrobite ih viljuškom i pomešajte sa 3 kašike krem sira, kašičicom karija u prahu, 2 kašike musa od avokada, kašikom limunovog soka i kašikom mleka. Krem sipajte u špric i napunite jaja. Ukrasite avokadom.

Čokoladna čarobnica: Torta od samo dva sastojka! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs