Posno

Topla paradajz čorba: Daje snagu u hladnim danima!

Ukusna paradajz čorba probudiće sva vaša čula sa samo jednom kašikom, a uz to je još i posna
Trpeza 11.12.2015. - 13:12h Autor: Stil
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe (izrendane)
  • malo ulja
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo lista seckanog peršuna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 čaša (200ml) tople vode

U šerpu srednje veličine na malo ulja izdinstajte luk pa zatim dodajte rendanu šargarepu. Posolite i ostavite da se dinsta desetak minuta na tihoj vatri.

 

Nakon toga dodajte paradajz sos i opet malo posolite ali i stavite jednu malu kašičicu šećera i čašu tople vode. Kada čorbica provri, dodajte zvezdice od testenine i kuvajte još 15 minuta. Pred kraj kuvanja stavite sitno seckani sveži peršun i isključite ringlu, ali ostavite čorbu da vri dok se ringla ne ohladi.

 

Poslužite toplo i uz kockice od tostiranog hleba ili uz tost sendvič sa topljenim sirom. Onaj ko ne posti u tanjir sa čorbom može da doda i kašiku pavlake.

 

Ispecite riblje filete bez ulja: Brzo, ukusno i jednostavno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...