Vrhunska poslastica

Praznični mafini, čarolija svake trpeze: Kako da napravite snežne kugle od želatina! (FOTO, RECEPT)

Odvojite malo vremena, oslobodite svoju kreativnost i napravite savršene novogodišnje mafine
Trpeza 30.11.2015. - 12:01h Autor: Stil
Foto: Facebook / Sugar Hero

Kako nam se novogodišnji praznici polako približavaju, ljubitelji dekoracija već su u potrazi za originalnim idejama za ukrase i poslastice.

 

Da se ne biste mučili, predstavljamo vam fantastične kolače u obliku snežnih kugli, koji će definitivno biti najlepši ukras svake trpeze!

 

Odvojite malo vremena, oslobodite svoju kreativnost i napravite savršene novogodišnje mafine!

 

Počnite sa "poklopcima" za snežnu kuglu.

 

Sastojci: 12 listova želatina, malo ledene voda, 8 balona, štapići za ražnjiće, lepljiva traka, parče stiropora i sprej za poslastice (možete ga napraviti i sami - u čistu bocu sa raspršivačem stavite malo biljnog ulja i tečnog lecitina u jednakoj razmeri), prenosi SugarHero.

 

Priprema: U činiju sa malo ledene vode stavljajte jedan po jedan želatin i ostavite da stoji deset minuta. Nakon što omekšaju, izvadite iz vode, lagano istisnite višak vode, pa želatin prebacite u manji tiganj. Dodajte tri kašike vode i lagano zagrevajte dok se ne rastopi.

 

Porodična zabava za ledene dane: Napravite najlepši zimski ukras! (FOTO, VIDEO)

 

Ostavite da se malo ohladi, dok više ne bude vruć na dodir. Ako vam se previše ohladi i stvrdne, zagrejte ga ponovo.

 

Dok se želatin hladi, naduvajte 8 balona veličine kalupa za mafine koji imate, pa ih zalepite na štapiće za ražnjiće. Poprskajte sprejom dlanove, pa lagano premažite balone rukama dok ulje ne upije. Baloni ne smeju da budu sjajni i masni.

 

Prohlađen želatin stavite u šoljicu širine balona, a dubine da ceo balon može da stane u nju. Nakon umočite balon u želatin, izvadite, a kad prestane da kaplje, zabodite štapić u stiropor (uspravno) i ostavite da odstoji desetak minuta. Baloni su spremni onda kada više nisu lepljivi na dodir.

 

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!

 

Ponovite umakanje u želatin, ali ovaj put balone ostavite da odstoje 24 sata na sobnoj temperaturi. Sve je spremno za sledeći korak nakon što želatin na balonima postane čvrst.

 

Da biste odvojili kuglicu od želatina od balona, izrežite ga tamo gde se spaja sa štapićem. Balon će se izduvati, a zatim ga lagano izvucite. Ako se odmah ne odvoji, ostavite ga da odstoji neko vreme (5 - 45 minuta). Otvor svake kuglice oblikujte makazama, tako da bude kao poklopac za mafin.

 

Odaberite omiljeno testo za mafine i napravite ih. (Recepte možete pronaći OVDE.)

 

Pre stavljanja kuglica na mafine, svaki kolač premažite belim kremom po izboru i pospite kokosom, kako bi se dobio izgled snega. Na svaki mafin postavite i šećerni ukras u prazničnom duhu, poput Deda Mraza, Sneška Belića, irvase, jelke... Šta god vam se dopada, a na samom kraju postavite poklopac od želatina.

 

Videćete, svi će biti oduševljeni!

 

U koru mandarine sipajte malo maslinovog ulja: Magija koja će vas zadiviti! (FOTO, VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...