NAMIRNICA KOJU UVEK TREBA DA IMATE U KUĆI: Ako imate OVO - imate gotov ručak za 20 minuta

Nedelja je dan za kupovinu i namirivanje kuće najpotrebnijim artiklima za narednu nedelju. Ovaj dan je rezervisan i za ozbiljno kombinovanje i osmišljavanje jelovnika za narednih sedam dana.

Recepti
Autor:
NAMIRNICA KOJU UVEK TREBA DA IMATE U KUĆI: Ako imate OVO - imate gotov ručak za 20 minuta
Perutnina Ptuj, Foto: Promo

Oduvek sam se vodila izrekom da je dobra organizacija pola obavljenog posla i sve dok se pridržavam ovog pravila sve funkcioniše besprekorno.

Plan je da svaki dan imam kuvano jelo u kojem će moja prodica da uživa, ali i da osmislim obroke koje ću nositi na posao.

Tako nedeljom uvek kupujem sveže, sezonsko povrće i voće, ali i sveže meso neophodno za pripremu zdravih jela.

Kada je meso u pitanju, piletina je najčešći izbor iz dva razloga: zdrava je i brzo se sprema.

Međutim, kada je meso u pitanju, uvek sam bila u problemu jer sam morala da ga zaleđavam kako bi održala svežinu do momenta kada ću da ga spremim. A ako bih ga stavila u zamrzivač, to znači da to meso nije odmah spremno za pripremu, nego moram da čekam da se odmrzne?!

Ali kada sam čula da Perutnina Ptuj Topiko pakuje meso u MAP ambalažu, što garantuje dužu svežinu proizvoda, svi moji problemi vezani za pripremu i nabavku mesa su nestali.

Meso upakovano MAP tehnologijom (Modified Atmosphere Packaging) će biti sveže i nakon nekoliko dana provedenih u frižideru, jer MAP ambalaža usporava biohemijske reakcije koje izazivaju oksidaciju ili promenu boje mesa.

U mom konkretnom slučaju to znači da sada stalno kupujem Perutnina Ptuj piletinu koju stavim u frižider, a onda svaki dan uzmem po jedno pakovanje i spremam novo jelo.

Tako se na našem nedeljnom meniju obavezno nađu jela poput grilovane piletine sa boranijom, piletine u belom sosu, pileći krompir-paprikaš i td.

Ubedljivo najlakše i najukusnije jelo od piletine je rižoto koji se sprema za 20 minuta.

Perutnina Ptuj
foto: Promo

Pileći rižoto – recept

Potrebno:

  • 500 grama pilećeg belog mesa Perutnina Ptuj
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 rendana šargarepa
  • 200 grama kukuruza šećerca
  • 200 grama pirinča
  • so i biber, veza peršuna

Priprema: Na malo ulja predinstajte luk, pa dodajte na kockice seckanu pliletinu. Dinstajte sve 10 minuta, a onda dodajte rendanu šargarepu i kukuruz šećerac. Nakon 5 minuta dinstanja, dodajte opran pirinač. Promešajte, dodajte začine i nalijte sa vodom. Kuvajte još 15 minuta dok pirinač ne upije svu vodu. Izmešajte i dodajte svež peršun. Poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs