NAJLEPŠI POSNI SLAVSKI KOLAČ: Biće mekan i ukusan, a uspeće i onima koji nemaju previše iskustva

Obeležje svake krsne slave je slavski kolač, a po ovom receptu napravićete najlepši posni kolač

Trpeza
Autor:
NAJLEPŠI POSNI SLAVSKI KOLAČ: Biće mekan i ukusan, a uspeće i onima koji nemaju previše iskustva
Posni slavski kolač recept, Foto: Shutterstock

Slavka trpeza nezamisliva je bez slavskog kolača, koji domaćice mese sa puno pažnje i ljubavi. Danas je počeo veliki Božićni post, te vam mi donosimo recept za posni slavski kolač, koji će uspeti i onima sa manje iskustva. Biće mekan i ukusan da će sve prisutne za stolom sigurno oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg oštrog brašna
  • 450 ml kisele vode
  • 1 svež kvasac
  • 100 ml ulja
  • 4 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
    Recept za posni slavski kolač uspeva svima
    Recept za posni slavski kolač uspeva svima foto: Shutterstock

Priprema:

Sjedinite sve sastojke dodajući ih lagano dok testo ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste. Premažite pleh uljem, zatim ga pospite brašnom u tankom sloju (poželjno je da bude okrugli pleh). Naraslo testo premesite na pobrašnjenoj površini pa ga ubacite u pleh. Pogaču ostavite da naraste jedan sat, a zatim je ispecite u zagrejanoj rerni na 200°C.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs