SJAJNO

OVO JE UZROK BRŽEG PROPADANJA JAGODA: Ali postoji jedan trik uz pomoć kojeg će dugo biti sveže!

Kad god držite jagode u frižideru, ostaće mnogo duže sveže - uz ovaj trik!

Recepti
Autor:
OVO JE UZROK BRŽEG PROPADANJA JAGODA: Ali postoji jedan trik uz pomoć kojeg će dugo biti sveže!
Foto: Shutterstock

Kad počne sezona jagoda, svi uživamo u ovom mirišljavom voću, ali domaćice se najviše trude da im održe svežinu što duže. Problem sa jagodama je u tome što - čim budu ubrane - prestaje proces sazrevanja i one počinju da trule.

Zato je važno da ih što pre ostavite u frižider, s tim što ih prvo treba izvaditi iz posude ili kese u kojoj ste ih kupili. Najbolje je da budu u činiji koja se hermetički zatvara, kako ne bi ni gubile aromu ni primale miris koji se, eventualno, širi od ostalih namirnica u frižideru.

jagode u frižideru
foto: Shutterstock

Važno je da jagode imaju dovoljno mesta i da ne leže jedna na drugoj u više slojeva, pa je bolje odabrati široku a pliću, nego usku i dublju posudu. Nipošto nemojte prati jagode niti skidati peteljke sa njih kad ih odlažete u frižider.

Radite to neposredno pre nego što ćete ih poslužiti.

Jedan trik je posebno važan za održavanje svežine jagoda. Kada otvarate činiju u kojoj stoje, primetićete da se na poklopcu skupljaju kapljice vode. Nemojte dozvoliti da ova voda curi po voću, već je pažljivo pokupite papirnim ubrusom.

Primenjujte ovo kod svih vrsta voća, kao i drugih namirnica koje držite u frižideru. Upravo je voda koja se cedi sa poklopaca često uzrok bržem propadanju hrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

JagodeVoće