Brzo i jednostavno

Napravite sami: Moćan voćni napitak koji hrani telo i ubija glad!

Ovaj smuti pravi se od samo tri vrste voća koji će vas osvežiti i nahraniti, a vašem telu pružiće potrebne vitamine, minerale i vlakna
Fitnes & Nutricija
10:34h
Napravite sami: Moćan voćni napitak koji hrani telo i ubija glad!
Foto: Thinkstock

Mnogi od nas će pre da posegnu za voćnim sokom nego za samim voćem. Upravo zbog toga vam donosimo najfiniju kombinaciju ukusa koja će vas oduševiti i zasititi. Reč je o napitku napravljenom od samo tri vrste voća koji će vas osvežiti i nahraniti, a vašem telu pružiće potrebne vitamine, minerale i vlakna.

Jagoda

Vrlo moćan antioksidans koji čuva ćelije od slobodnih radikala. Samo 8 jagoda dnevno je dovoljno da osigura dnevnu potrebu organizma za vitaminom C. Jagoda sadrži velike količine folata i vitamina B-9 i probavnom sistemu preko potrebnih vlakana.

Isprobajte jagode na 8 neobičnih načina pomoću recepata za koje vam ne trebaju kulinarske veštine. Opširnije pročitajte OVDE.

Banana

Slatko, fino i kremasto voće koje vole sve generacije. Banana je prepuna kalijuma, podiže energiju i ubija glad. Isto tako, vrlo retko izaziva alergije, pa je voće koje se među prvima daje bebama kada prelaze na čvrstu hranu. Prepuna je minerala poput magnezijuma, kalcijuma, gvožđa i cinka, kao i vitamina B grupe i vitamine C i E.

Kako da napravite šejk od banana i lešnika saznajte OVDE.

Pomorandža

Ovo sočno i mirisno voće je prepuno vitaminima, a pogotovo vitaminom C koji jača imunitet i telu daje energiju. Pomorandža sadrži i minerale poput kalijuma, kalcijuma i magnezijuma, kao i folat, tiamin, riboflavin i pantotensku kiselinu.

Kako da sokom od pomorandže eliminišete pomorandžinu koru pročitajte OVDE.

Sočan i moćan smutiSastojci: 1 šoljica soka sveže pomorandže, 8 do 10 jagoda srednje veličine, 1 banana, nekoliko kockica ledaPriprema: Voće očistite i operite, a bananu ogulite i isecite na komade. Sastojke ubacite u blender i dodajte led. Sve dobro izmiksajte i poslužite odmah. Napitak popijte za doručak ili između obroka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs