Pokušajte

Egzotični napitak koji će vam omiliti vodu: 8 osvežavajućih recepata!

Da bi svaku dijetu ispoštovali do kraja, i dnevno ispijali velike količine tečnosti, predlažemo vam da napravite ove napitke koji će vas oduševiti i osvežiti
Recepti
11:26h Autor:
Egzotični napitak koji će vam omiliti vodu: 8 osvežavajućih recepata!
Foto: Shutterstock

Voda je izvor zdravlja, to će vam reći svaki doktor, nutricionista ili savetnik za dijete. Ako pažljivo pročitate svaku predloženu dijetu videćete da u njima piše da trebati piti najmanje 10 čaša vode dnevno!

Neko jednostavno ne voli toliko da se "naliva" sa vodom. Nije mu potrebno! I kako da rešite taj problem?

Jednostavno, napravite vodu sa prirodnim dodacima koji će vam još više ubrzati metabolizam a i rashladiti i osvežiti organizam po vrelim letnjim danima.

Ispoštujte jutarnju kuru ispijanja vode, a kako da to uradite možete da pročitate OVDE.

Predlažemo vam osam napitaka koji će vas naterati da zavolite vodu:

1. Voda sa limunom i krastavcem

Izmiksujte u blenderu 10 čaša vode, 1 krastavac i 1 limun isečen na četvrtine. U celu smesu stavite nekoliko listova sveže nane. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi i pijte kad god možete.

2. Jagode i limun

Izmiksajte u blenderu 10 čaša vode, 6 jagoda, iseckan limun i 12 listova sveže nane. Ostavite u frižider da se ohladi.

Napravite napitak za lakšu probavu, recept možete da pročitate OVDE.

3. Komorač i lumun

Prvi korak je da se u 150 ml ključale vode doda 3 grama sušenog komorača i da se ostavi u vodi od 5 do 10 minuta. Pustite da se ohladi. Izmiksajte u blenderu 10 čaša vode, limunov sok, manju oljuštenu pomoranžu, 12 listova sveže nane i dodajte komorač. Kada se ohladi možete ovaj napitak da komzumirate. On znatno poboljšava varanje i ubrzava proces mršavljenja.

4. Kupine i žalfija

Ovaj napitak je bogati antioksidans, a priprema se tako što se sa 10 čaša vode izmiksa jedna šoljica kupina, a zatim se doda 3 do 4 lista žalfije. I ovaj napitak se servira hladan.

Postoji voćni napitak koji ubija glad a kako se pravi možete da vidite OVDE.

5. Ruzmarin i lubenica

Kombinacija koju ne možete da zamislite, ali ukus je jedinstven i osvežavajući. Samo pomešajte u blenderu 10 čaša vode, jednu čašu lubenice isečene na kockice i dve grančice ruzmarina. Ostavite u frižideru da se ohladi pre služenja.

6. Ananas i nana

Pomešajte u blenderu sa 10 čaša vode jednu čašu ananasa isečenog na kockice i 12 listova sveže nane. Kada napitak ohladite možete da ga poslužite.

Napravite zdravi napitak koji će vam u potpunosti zameniti sladoled, više možete naći OVDE.

7.Jabuka i cimet

Ovaj tradicionalni napitak ste već verovatno nekoliko puta do sada konzumirali. Ali verovatno niste ni svesni koliko cimet ubrzava metabolizam i stvara osećaj sitosti. Jabuka je djetetski proizvod koji se ne sme zaobići. Sa 10 čaša vode, izmiksajte 1 čašu jabuka isečenih na kockice i 2 kašičice cimeta. Kada se ohladi poslužite.

8. Đumbir i crni čaj

Ova egzotična mešavina će vas podsetiti na Turksu, vrelo leto, velike talase i uživanje. Dovoljno je da skuvajte jednu kašičicu crnog čaja i jednu kašičicu sušenog đumbira sa deset čaša vode i pustite da se ohladi. Tu hladnu mešavinu pijte kada se god setite.

Isprobajte pet napitaka za tanji struk, detalje saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs