Morate da probate

BUGARSKI ZAPEČENI KROMPIR U KAČKAVALJU: Najukusniji prilog na svetu! (RECEPT)

Savršen uz svako jelo

Trpeza
Autor:
Ilustracija, Foto: Profimedia

Sastojci:

700 – 800 gr krompira 3 jaja 100 ml mleka 1 kašika mekog brašna 100 g bilo kojeg tvrdog sira (kačkavalj, gauda, čedar, mocarela) so i biber po ukusu malo ulja za podmazivanje posude

Priprema:

Krompir očistiti i staviti da se skuva. Kuvati taman toliko da bude kuvan, nikako raskuvan, bolje i da je malo tvrđi nego da se prekuva. Ocediti vodu, pa sipati hladnu.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Pouljiti posudu, najbolje keramičku ili vatrostalnu pa izrendati krompir. Pola mere krompira neka bude jedan red. Posoliti prstohvatom soli. Preko narendati ostatak krompira i ravnomerno rasporediti. Opet posoliti.

Ulupati jaja žicom sa pola kašičice soli na vrh kašičice bibera. Dodati brašno pa opet dobro umutiti.

Na kraju dodati mleko, izmešati, preliti svuda po krompiru.

Kada prelijete malo kašikom utapkajte, nemojte stiskati kako se ne bi krompir gnječio, samo blago prevucite kašikom da sav bude u prelivu. Preko narendajte sir i stavite u rernu.

Peći sve dok ne porumeni koliko vama odgovara.

Ne brinite, ne može da izađe nepečen, samo može manje zapečen ili više, zavisi kako volite.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...