probajte

SAČUVAJTE SVAKI DELIĆ OVOG ČAROBNOG VOĆA: Uz pomoć ovog trika AVOKADO vam nikada više neće tamneti!

Nakon što isečete polovinu avokada, njegova unutrašnjost će veoma brzo početi da tamni. Da biste sprečili oksidaciju – poslužite se limunom.

Recepti
Autor:
SAČUVAJTE SVAKI DELIĆ OVOG ČAROBNOG VOĆA: Uz pomoć ovog trika AVOKADO vam nikada više neće tamneti!
Foto: Shutterstock

Avokado je tropsko voće prepuno nezasićenih masnih kiselina, prehrambenih vlakana, minerala i vitamina. Zbog svoje nutritivnog sastava, ali i kremaste bogate teksture koja omogućuje zanimljive kulinarske igre sve je češći sastojak na jelovnicima u našim domaćinstvima.

Ali ako koristite avokado, onda sigurno znate da nije lako održati njegov plod zelenim i svežim. Nakon što isečete polovinu avokada, njegova unutrašnjost će veoma brzo početi da tamni. Da biste spriječili oksidaciju – poslužite se limunom.

Ali nemojte limunov sok nakapati po avokadu. Umesto toga uzmite krišku ili četvrtinu agruma pa nežno i temeljno utrljajte njime nezaštićeni deo avokada oko koštice. Potom avokado stavite u kesicu sa zatvaračem, istisnite sav vazduh i stavite u frižider do sledeće upotrebe.

Limun je dobro poznati sastojak za spas voća od tamnjenja. On sadrži askorbinsku kiselinu koju sprečava oksidaciju. Naime, mnogi se ovom metodom koriste već dugi niz godina kako bi sprečili propadanje isečene jabuke.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs