Odličan recept

BRZA OKREPLJUJUĆA ČORBICA: Savršena za leto! (RECEPT)

Tople i ukusne čorbice nisu rezervisane samo za hladne dane

Trpeza
Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 glavica crnog luka 2 manje šargarepe 1 paškanat ( može i peršun, celer ) 1 šolja graška malo soli i bibera, peršunovog lista 2 cela jaja 2 pune kašike kisele pavlake 50 – 60 g griza ( ako nemate vagu, neke 3 kašike ) 1 pileća ili kokošija kocka za supu, može i juneća, goveđa... 50 ml ulja

Priprema: U manji lonac staviti ulje i zagrevati. Sitno iseckati crni luk, dodati ulju, propržiti minut, pa naliti vode, oko 2 čaše. Očistiti šargarepu i svu belu zelen koju ste pripremili i iseckati na sitne kockice dok se luk prodinsta.

Dodati povrće i kocku za supu, pa naliti oko 2l vode. Ostaviti da se kuva oko pola sata, proveriti da li je povrće kuvano, ako nije nastaviti. Ako je potrebno doliti malo vruće vode.

Kada je povrće kuvano umutiti jaja, pavlaku i griz i u mlazu sipati u čorbicu i mešati. Dodati zatim začine po ukusu, malo soli, bibera, peršunovog lista.. Poslužiti toplu. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...