pOTREBNA SAMO 3 SASTOJKA

EVO KAKO DA DOBIJETE PRIRODNO CRVENU BOJU JAJA BEZ HEMIJE: Tehnika stara 50 godina! (RECEPT)

Sa samo 3 sastojka možete da ofarbate uskršnja jaja u intenzivno crvenu boju

Recepti
16:21h Autor:
EVO KAKO DA DOBIJETE PRIRODNO CRVENU BOJU JAJA BEZ HEMIJE: Tehnika stara 50 godina! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Crvena boja jaja simbolizuje Isusovo stradanje, stoga svaka domaćica za Uskrs mora da ofarba jaja u crveno, a onda u boje po želji.

Jaje čuvarkuća je uvek crvene boje i ne treba da kupujete prašak ili neku hemiju da biste dobili crvenu boju.

Domaćice pre pedeset i nešto godina, jaja su farbale ovim tehnikama:

1. Lukovina

Pre Vaskrsa sakupite što više lukovine. Koristite i lukovino od ljubičastog luka. Stavite u šerpu jaja, obložite ih ljuskama luka, dodajte vodu, 2 kašike soli, malo sirćeta. U vodu možete da isečete i nekoliko sirovih cvekli.

Kuvajte i kada se voda progladi vadite jaja, a zatim ih premažite uljem.

2. Sok od višnje

Jaja stavite u šerpu. Nalijte sok od višanja i dodajte malo soli, malo sirćeta. Kuvajte jaja, a kada se ohlade izvadite ih iz vode i premažite uljem.

3. Mlevena paprika

Četiri kašike mlevene paprike sipajte u litar vode, uz dodatak malo soli i sirćeta i skuvajte jaja. Vodite računa da ne koristite ljutu papriku, jer ljutina može da prodre kroz ljusku u sama jaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs