Veoma ukusno

Gurmanska pita sa mesom, prelivena pivom: Ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Zamislite pitu punu mesa, a opet hrskavu - e to je čisto uživanje u ukusima

Trpeza 19.01.2021. - 12:26h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

 

1 luk

500 g mlevenog mesa

500 g kora za pitu

4 jaja

200 ml kisele pavlake

250 ml piva

100 g sira

100 g kajmaka

50 ml ulja

so i biber

dimljena paprika.

 

Priprema: Izdinstajte luk, zatim dodajte meso. Dinstajte 15 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte dimljenu papriku. Dodajte i sir.

 

Ređajte kore u nauljen pleh. Tri kore, a između svake ulje, zatim fil, pa opet tri kore i fil, pa još jednom tri kore plus fil. Na kraju završite sa tri kore.

 

Isecite pitu na kocke i prelijte mešavinom kisele pavlake, jaja, piva i soli. Na svako parče dodajte malo kajmaka. Pecite na 200 stepeni 35 minuta ili dok ne porumeni.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...