Štedljivi recepti

Od jednog pileta napravila 17 glavnih jela i 6 užina: Evo kako!

Kulinarsko umeće ove žene oduševilo je pola sveta, ali bilo je i skeptičnih

Recepti
Autor:
Od jednog pileta napravila 17 glavnih jela i 6 užina: Evo kako!
Foto: Shutterstock

Anonimna mama napisala otkrila je na Fejsbuku kako da je kupila jedno veće pile i da od njega uspela da napravi 17 glavnih obroka i šest užina!

Osim pileta kupila je i nešto povrća, pa se bacila na pripremu pite, variva, supe, klasične pečene piletine, uštipaka, ne bacivši pritom nijedan jedini deo.

"Prvo smo jeli punjenu pečenu piletinu, pečeni krompir, šargarepu, kupus, karfiol, tikvice, praziluk i sos. To su bile tri porcije", počela je da nabraja.

"Potom smo ostatke hladnog mesa isekli i jeli s pireom od krompira i kiselim krastavcima. To su bila dva obroka. Tada sam napravila pitu od piletine i pečuraka koju smo jeli s pasuljem, karfiolom, artičokom i tikvicom, bile su to 4 porcije", nastavila je.

"Za ručak smo pojeli sendviče od piletine. Od kostiju sam kuvala supu i napravila 4 porcije supe od bundeve i polovine pileće supe, a od druge polovine sam napravila 4 porcije variva od piletine i pasulja. Od preostalog mesa sam pripremila 8 uštipaka spremnih za zamrzivač", napisala je žena.

Napomenula je kako sve povrće nije morala da kupuje jer ponešto imaju u svojoj bašti - tikvice, praziluk, pasulj, artičoke i bundeve.

Žena nije spomenula koliko ima članova porodice u njenoj kući.

Domaćice okupljene na Fejsbuku bile su oduševljene. Neke su joj čak predložile da snima videe kako priprema štedljiva jela i objavljuje ih na internetu.

Ipak, bilo je i skeptičnih.

"Kako ljudi uspevaju toliko toga da naprave od jednog pileta? Ja imam sreće ako jedno pile bude dovoljno za naš obrok, a imam supruga i dva sina od deset i četiri godine", napisala je jedna žena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs