poslastičari savetuju

Ovu grešku sa jajima mnogi prave u pripremi kolača: Prestanite smesta, zato nisu ukusni!

Otkrivamo vam gde nastaje najveći problem prilikom priprema kolača, zbog čega su manje ukusni

Trpeza
Autor:
Foto: Shutterstock

Jaja koja koristite u pripremi kolača mogu imati veliki uticaj na krajnju teksturu i ukus pečenih poslastica.

Poznati poslastičari upozoravaju da ne treba uzeti prvo jaje koje nam padne pod ruku iz frižidera već da treba obratiti pažnjuna njihovu veličinu.

Značajna razlika

"Ako ne stavite dovoljno jaja, nedostajaće vazduha u testu, što rezultira da postaje gušće zbog manje razmere tečnosti i suvih sastojaka. Takođe, dobićete gusto, nedovoljno podignuto testo ili čak sa mrvičastom teksturom, u zavisnosti od recepta.

Starinski kolač sa jabukama: Jeftin desert, neverovatno sočan i ukusan! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

S druge strane, ako stavite previše jaja u testo, možete dobiti preterano sunđerastu ili čak gumenu teksturu", kaže poslastičarka Jocelin Dreksinger za "Masched".

Dakle, ako u receptu piše određena veličinu jaja za upotrebu pridržavajte se uputstva. U suprotnom, kolač neće ispasti onako kako ste želeli.

Obrati pažnju na veličinu na ambalaži

Prema pravilniku, kategorije veličine su "S"- malena jaja, čija je masa manja od 53 grama, "M" (srednja - od 53 do 63 grama), "L" (velika - od 63 do 73 grama) i "XL", odnosno veoma velika jaja čija je masa veća od 73 grama.

U slučaju da veličina jaja nije jasno određena receptom, poslastičari ističu da birate velika, odnosno "L" veličinu.

Torta sa mandarinama: Kremasto i sočno čudo ukusa koje ćete obožavati! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...