ko bi rekao?

Kuvar otkrio neobičan trik za najbolji pečeni krompir: Tajna hrskave korice i mekane sredine krije se u ovom sastojku!

Vrsni kuvar donosi trik za koji smo sigurni da niko od vas nije isprobao. Pročitajte i recite nam da li ćete isprobati njegovu metodu

Trpeza 16.11.2020. - 12:23h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Pečeni krompir iz rerne je jelo koje spada među omiljene u mnogim domovima. Možete ga pripremiti u kombinaciji sa piletinom, crvenim mesom, ribom, izbor je na vama.

 

Ali, kako postići savršen ukus, hrskavost spolja, a unutra mekane krompiriće?

 

Kuvar Dan Kluger, autor knjige “Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly”. otkriva jedan trik kojim upravo to možete postići.

 

Njegova metoda je drugačija od svih ostalih u jednom sastojki, za koji on kaže da je ključan.


Pita gužvara sa sirom: Sočna unutra, hrskava spolja, razoružaće vas ukusom! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Naime, on pre pečenja ne guli krompir, ne seče, ne kuva, i ne zagreava ulje. Sad se sigurno pitate šta onda radi? 

 

Umesto toga, koristi mali mladi krompir i sneg od belanaca.

 

  • Najpre, on u potpunosti uvalja krompiriće u umućena belanca.
  • Začini po želji i peče oko 20 minuta na 200 Celzijusa.

 

Trik slavnog kuvara za najkremastiji doručak: Ovako se pravi najbolja kajgana na svetu! (VIDEO)


(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...