Ukusno

Ratatuj sa krompirom: Savršen ručak za posne dane! (RECEPT)

Tanjir pun povrća i vitamina

Trpeza 02.10.2020. - 09:40h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je

 

  • 500-600 gr krompira
  • 1 manja tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji paradajz
  • 1 crvena paprika
  • beli luk granule
  • so, biber, suvi začin
  • ulje

 

Priprema: Očistiti krompir i tikvice i iseći na krugove. Dodati suvog začina i soli, bibera, belog luka, i ulja i sve dobro izmešati. Papriku iseći na krupnije kao i luk pa posoliti. Ređati u pleh koji se premazali ulje. Izmešati sve i naizmenično ređati u pleh. Ubaciti i sečen paradajz. Pouljiti i peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Pokriti folijom prvih 15-20 minuta, pa otkriti da se lepo ispeče u sopstvenom soku.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...