saveti za kuvarice

Kako pripremiti originalne bečke šnicle: Austrijski kuvar otkriva u čemu leži savršenstvo ukusa!


Da biste pripremili najsavršeniju i originalnu bečku šniclu trebalo bi da sledite određena pravila

Trpeza 25.09.2020. - 18:16h Autor: Stil/Index.hr
Foto: Shutterstock

Šef kuhinje u poznatom bečkom restoranu Jurgen Gsčvendtner otkrio je trikove uz pomoć kojih ćete napraviti originalne bečke šnicle.

 

Bečke šnicle se po pravilu pravi od teletine. 

 

"Klasične bečke šnicle su debljine između 5 i 6 mm, a kada ih istučemo čekićem onda su oko 3-4 mm", kaže kuvar, tedodaje:

 

"Za dobru smesu za prženje potrebna su vam jaja, so, glatko brašno i prezle.


Punjene piroške: Jak doručak za dobar početak dana! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

"Kada se odrezak dobro posoli, u potpunosti ga uvaljajte u brašno da bi se kasnije prezle dobro primile", kaže Jurgen.

 

Nakon toga, potopite ih u jaja.

 

Za originalne bečke šnicle potrebno vam je od 5 do 7 jaja kako bi odrezak plivao kao u bazenu.


Jaja ne smete istući do kraja, bitno je da se vidi razlika između belanca i žumanca", naglasio je.

 

Nakon toga, odrezak uvaljate u prezle i onda možete pržiti.


Sloj ulja u tiganju mora biti 6 cm kako bi  moglo lepo plivati. Bitno je da ih dosta okrećete. Kad je meso gotovo, položite na papir da se iscedi masnoća. Bečke šnicle treba da budu hrskave, a ne masne", zaključio je.

 

Klasična ruska salata: Uputstvo za početnike! (RECEPT, VIDEO)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...