Rok trajanja i ukus zavise od ovoga

Evo koliko soli se stavlja u turšiju: Pravilo broj 1 za slanu zimnicu!

Jedina tačna mera koja daje dobar rezultat nakon vrenja

Trpeza 12.09.2020. - 13:46h Autor: Stil / bonapeti.rs
Foto: Profimedia

Turšija nastaje prirodnim vrenjem i najbogatiji je izvor probiotika iz prirode, koji našem organizmu daruju zdravlje i život od najranijih perioda našeg postojanja.

 

Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju.

Od toga zavisi ne samo jedinstveni ukus turšije, već i pravilan tok procesa vrenja (fermentacije), kao i rok trajanja gotove turšije.

 

Jedina tačna mera, koja daje prekrasan rezultat nakon vrenja, je sledeća: 40 g morske soli na svaki litar vode, koji se sipa u turšiju.

 

Zbog toga je važno da prethodno razmislimo i ustanovimo koliko litara vode će nam biti potrebno, kako bi u vodu dodali odgovarajuću količinu soli i da je rastvorimo pre nego što je pomešamo sa povrćem.


Ako voda ne pokrije povrće, pripremite još vode sa tačnom merom od 40 g morske soli na svaki novi litar dodate vode.

 

Od tog trenutka ide mešanje i čeka se da se proces vrenja završi. Ne propustite da pripremite ovu fantastičnu zimnicu, koji pored nezamenjivog ukusa ima i dobar uticaj na naše zdravlje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...