UKUSNO JELO

Pilav sa povrćem: Jednostavan obrok, prste da poližete! (RECEPT)

Donosimo vam savršen recept za pilav koji ćete obožavati

Recepti
Autor:
Pilav sa povrćem: Jednostavan obrok, prste da poližete! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 grama pirinča
  • 300 grama mešavine povrća (po želji, sveža ili zamrznuta)
  • 200 grama crnog luka ili praziluka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kocka za supu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun po ukusu
  • možete i kukrumu, bosiljak po želji

Kuvani paradajz na starinski način: Savršenstvo ukusa bez trunke konzervansa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pirinač dobro operite, a povrće usitnite.
  • Sitno iseckajte luk i dobro propržite na ulju, zatim dodajte šargarepu, te pržite još 5 minuta.
  • Dodajte ostatak povrća, nalijte sa malo vode i poklopite da se dinsta.
  • Kada povrće omekša začinite po ukusu.
  • U vatrostalnu posudu izmešajte oprani pirinač i dinstano povrće.
  • Skuvajte bujon od jedne kocke za supu i 400 ml vode.
  • Nalijte u vatrostalnu posudu, sve lepo izmešajte i pecite pilav na 220 stepeni oko 20 minutra, dok se lepo ne zapeče.

Vitaminska pileća čorba sa bamijom: Krepi i dušu i telo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs