SJAJAN ZAČIN UVEK PRI RUCI

Kako da sačuvate svežinu bosiljka: Sjajan trik uz koji ovaj začin ostaje svež, aromatičan, pun ukusa i uvek pri ruci!

Ako znate kako da sačuvate svežinu listova bosiljka možete kad god poželite da sami napravite pesto ili ukusan dodatak mesu.

Recepti
Autor:
Kako da sačuvate svežinu bosiljka: Sjajan trik uz koji ovaj začin ostaje svež, aromatičan, pun ukusa i uvek pri ruci!
Foto: Shutterstock

Listove svežeg bosiljka umotajte u vlažni kuhinjski papir, stavite u plastičnu kesu i držite u frižideru. Rok za upotrebu sveže ubranih listova je najviše dva dana, bilo da planirate čaj ili nešto drugo. Ukoliko želite da im produžite svežinu, možete ih konzervirati u maslinovom ulju ili sirćetu, zamrznuti ili osušiti.

Ako listove želite da zamrznete, treba ih pomešati sa malo vode i staviti u posudu za led. Kada se kockice sa bosiljkom zamrznu, mogu se staviti u plastične kese u zamrzivač. Prilikom sušenja povedite računa da listove ostavite na prozračnom mestu, koje je dobro zaštićeno od sunca.

(Stil.kurir.rs/MagičnibilJe)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs