ZA MEKO I SOČNO MESO

Četiri fenomenalna kućna trika: Kako da vam meso ne bude žilavo, već sočno, mekano i ukusno!

Uz ove trikove meso će biti sočno i mekano kao duša

Trpeza 06.08.2020. - 20:09h Autor: Stil/Objektiv.rs
Foto: Thinkstock

Meso je namirnica koju možemo pripremiti na mnogo načina i pratiti uputstva mnogih recepata.

 

Ali ne postoji ništa gore nego kad kupite žilavo meso i unapred znate da će sa takvim komadom ručak biti veoma neukusan.

 

Za vas imamo 4 trika kako da ublažite žilavost mesa i da ono bude sočno i ukusno posle pečenja ili prženja.

 

Gazirani sok

 

Ako nemate puno vremena da marinirate meso jer želite što pre da ga spremite, imamo brzi trik za njegovo omekšavanje. Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicle će biti znatno sočnije.

foto: Shutterstock

Limunov sok

 

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "umiti" na najbolji način i meso će biti sočno i mekano.

foto: Shutterstock

Marinada

 

Iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo uticaće na ukus mesa, ali će ga i učiniti mekim. Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć, a sutradan ga spremite po želji. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.

foto: Shutterstock

Voće

 

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuvanju, pečenju i prženju crvenog mesa. Trebate samo oljuštiti voće i poslagati ga po mesu dok se peče. Voćne kiseline omekšaće meso i učiniti ga ukusnijim, a takođe će ublažiti njegovu žilavost.

foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs/Objektiv.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...