korisni saveti

Kulinarski trik za mekani i sočni pileći file: Belo meso vam nikada više neće biti suvo!

Pileći file pripremljen na ovaj način će uvek biti savršeno ispečeno

Trpeza 28.07.2020. - 12:06h Autor: Stil/Klix.ba
Foto: Shutterstock

Pileće belo meso je jedna od najzdravijih namirnica životinjskog porekla, te je u mnogim domovima redovno na meniju.


Samo sto grama pilećeg belog mesa ima 31 gram proteina, bez previše masti.


Ali pileći file ima tendenciju da bude izuzetno suvo jelo i lako ga je "isušiti" u tiganju ili pržiti jer nema mnogo masti.

 

Upravo zbog toga su korisni trikovi uz pomoć kojih ćete izbeći ove situacije, te dobiti sočno belo meso.

 

  • Kada pileći file izvadite iz zamrzivača, najpre ga morate u potpunosti otopiti  na sobnoj temperaturi.

 

  • Nakon toga, preporučuje se da začinima i maslinovim uljem pokrijete sve površine mesa. Najbolje je da koristite so, biber i beli luk u prahu, ali možete birati i druge začine po ukusu.

 

Evo kako se sprema tradicionalna musaka: Stari recept za provereno dobro jelo! (VIDEO)

foto: Shutterstock
  • Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte na visokoj temperaturi.

 

  • Kada se ulje dobro ugreje, ubacite meso u tiganj i ostavite da se prži jedan minut.

 

  • Nakon toga, smanjite temperaturu, okrenite meso i poklopite tiganj.

 

  • Ostavite meso deset minuta da se "krčka" na tihoj vatri, te posle toga ugasite ringlu.

 

  • Ostavite meso da tako odstoji još deset minuta sa i nikako ne podižite za to vreme poklopac sa tiganja.

 

  • Zatim poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga na manje komade.

 

Hrskavi pileći bataci: Uzmite pivo, nađite hladovinu i uživajte! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...