TRIKOVI

Punjene paprike po savetima mađarskih kuvara: Sa ovim sastojcima ne postoji lepše letnje jelo!

Mađarski kuvari savetuju da sačuvate malo slanine za nadev i da je pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Recepti
Autor:
Punjene paprike po savetima mađarskih kuvara: Sa ovim sastojcima ne postoji lepše letnje jelo!
Foto: Bakina kuhinja

Punjene paprike su kraljice leta, a kako bi bile još ukusnije, recept možete malo da zakomplikujete. Trud se nagrađuje punim ukusom koji se savršeno nadopunjava s kremastim pireom. Sos koji se tradicionalno pravi od paradajza i malo brašna nadopunite mirisima i ukusima slanine ili mesa.

Umesto vode koja se dodaje zajedno s pasiranim paradajzom poslužiće gotov bujon ili višak bistre supe od mesa i povrća. Savršen je dodatak i slanina koju možete iseći na kockice, popržiti i zatim dodati ostale sastojke za sos.

Ako volite ljuto, uz slaninu možete dodati i ljute papričice. Mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča. Odličan je dodatak i ulje aromatizovano ljutim papričicama i belim lukom, koje će takođe podići celu kombinaciju.

Puni ukus daće i namaz od pečenog belog luka. Uzmite celu glavicu, odsecite joj vrh pa nakapajte maslinovim uljem. Zamotajte u foliju ili papir za pečenje pa pecite oko pola sata. Beli luk će se pretvoriti u pastu koju možete da istisnete i pomešate sa sosom od paradajza pa tako zajedno ulijte u posudu s paprikama.

Najbolji je sos od paradajza onaj domaći, a kako bi bio što intenzivniji, dodajte mu i nekoliko sušenih paradajza koje će mu dodatno naglasiti ukus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs