dOMAĆI HLEB

Hleb sa ruzmarinom: Donesite miris mora u svoj dom! (RECEPT)

Mekši hleb odavno nismo jeli, a ni mesili

Trpeza 04.05.2020. - 11:43h Autor: Stil
Foto: Stil

Potrebno je: 500 grama brašna + 100 grama za mešenje; 10 grama kvasca; supena kašika soli; mala kašičica šećera; mlake vode; 2 kašike sitno seckanog svežeg ruzmarina, 100 ml maslinovog ulja, 1 kašika sitno seckane majčine dušice, malo krupne morske soli, jedno jaje.

 

Priprema: U vodi (recimo oko 200ml) razmutite kvasac i šećer, zatim dodajte brašno, so i začine pa umesite glatko testo. Dodajite pomalo vode, kako biste napravili glatko testo. Dodajte ulje. Umesite još malo. Ostavite da testo naraste oko pola sata. Kada je testo odmorilo, premesite ga na još malo brašna kako biste napravili okrugli hleb. Prebacite testo u pleh i uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni Celzijusa.

 

Kad se rerna ugreje, hleb premažite sa jajetom, po vrhu pospite malo začina i krupnu morsku so. Pecite oko pola sata. Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...