osvojiće vas

Brzinski kolač od jogurta: Mekši i ukusniji dugo niste probali! (RECEPT)

Za pripremu ove savršene poslastice potrebno vam je samo 10 minuta

Trpeza 15.04.2020. - 18:30h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 200 g brašna
  • 2 kašičice ka za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 200 grama šećera
  • 1 kašika narendane korice limuna
  • 180 ml grčkog jogurta
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 2 velika jaja
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

 

Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te namastite četvrtasti kalup za hleb, a dno obložite papirom za pečenje.
  • U jednoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo i posolite, a u drugoj izmešajte šećer s narendanom koricom limuna.
  • Izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smesu pa dodajte grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile.
  • Dodajte pripremljene suve sastojke i dobro promešajte drvenom kašikom.
  •  Pripazi da ne ostanu grudice.
  • Prelijte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-ak minuta u zagrejanoj rerni.
  • Proverite čačkalicom je li kolač gotov pa pusti da se dobro ohladi pre sečenja.
  • Čuvajte ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem. 

 

Jogurt kolač sa smrznutim voćem

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...