bez ikakve muke

Sastojak koji svi imate u kuhinji: Uz pomoć ovog trika sa lakoćom ćete oljuštiti svako jaje!

Ovaj sjajan trik obećava brzo i jednsotavno ljuštenje jaja

Trpeza 07.04.2020. - 14:24h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Shutterstock

Ljuštenje kuvanih jaja može biti naporan proces jer mnogim domaćicama se dešava da se jaje kida tokom tog procesa.


Kako biste to sprečili, mi vam donosimo  jednostavan postupak koji daje najbolje rezultate. 

 

Stavite hladna jaja u vruću vodu


Mnoge domaćice su saglasne da je za dobijanje tvrdog kuvanog jaja najbolje staviti hladno jaje u hladnu vodu, te čekati da provri.

 

Međutim, korisnici interneta tvrde se jaja lakše ljušte ako hladna jaja iz frižidera pažljivo ubacite u vruću vodu.

 

Jaja se se neće razbiti ako ih budete polako ubacivali u vodu uz pomoć kašike ili varjače.

 

Dodajte kašičicu sode bikarbone

 

  • U vruću vodu dodajte kašičicu sode bikarbone.
  • Nakon toga, ostavite da se jaje kuva oko 12 minuta.
  • Zatim, izvadite kuvano jaje, ohladite, te onda ljuštite.

 

Čarobna uskršnja jaja: Top 5 prirodnih tehnika farbanja koje svakome uspevaju! (FOTO)

foto: Shutterstock

Soda bikarbona povećava alkalnost vode, a to pomaže da se belance opusti od unutrašnje opne jaja.  Na taj način se olakšava proces ljuštenja.

 

  • Ako kuvano jaje ubacite u hladnu vodu s komadićima leda, zaustavićete proces dalje termičke obrade, te dodatno olakšati kuvanje.

 

Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...