Zdravo

Hleb bez brašna i kvasca: 1 kriška će vas držati sitim 6 sati! (RECEPT)

Malo drugačiji hleb, ali neverovatno ukusan

Trpeza 01.04.2020. - 08:29h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Metabolizam, ali i zdravlje creva zavisi isključivo od hrane koju jedemo. Za one koji ne podnose gluten, predlažemo hleb bez brašna i kvasca. Ovaj hleb obiluje vlaknima, proteinima i zdravim mastima. Jednostavno se sprema, a idealn se kombinuje uz bilo koje jelo.

 

Jedna šnita ovog hleba može da vam obezbedi energiju dovoljnu za 6 radnih sati.

 

Sastojci: 3 šolje oraha, grubo seckanih; pola šolje lešnika; 2 šolje sirovog badema; 2 šolje mešanog semena (suncokret, bundeva, lan); 5 jaja; 1/3 šolje maslinovog ulja, 1 kašičica morske soli.

 

Priprema: U jednoj činiji pomešajte orahe, lešnike, badem i semena. U drugoj činiji pomešajte jaja, maslinovo ulje i so. Zatim sjedinite sadržaj ove dve činije. Zagrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa i pecite hleb oko sat vremena.

Kada se hleb ispeče, izvadite ga iz rerne, ostavite ga da se ohladi u plehu a zatim secite na kriške. Kriške držite u frižideru dok ne pojedete sve.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...