korisni saveti

Hitna pomoć za neuspele obroke i deserte: Ovih 10 kulinarskih trikova spasavaju svako jelo!

Donosimo vam savete iskusnih majstora kako da povratite u život loše skuvano jelo 

Trpeza 23.03.2020. - 14:22h Autor: Stil/24 Sata.Hr
Foto: Shuterstock

Koliko vam se puta desilo da prilikom pripreme ručka nešto vam se odmakne, te dobijete prepečeno ili presoljeno jelo? 

 

U takvim trenucima u pomoć priskaču određeni trikovi iskusnih kuvara, a mi vam donosimo neke od njih.

 

  • Ukoliko imate poteškoća s pripremanjem poslastica, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsije i premažite biskvit.
foto: Shutterstock
  • Ako vam se hleb prepeče, odrežite krajeve, sastružite ga nožem i istrljajte belim lukom. Na taj način ćete popraviti aromu, te će topli sendiviči biti ukusniji.

 

  • Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.

 

  • Supu, variva i sos možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel sosa. Pomoći će i hlebne mrvice ili gustin izmešan s malo vode.

 

Ova namirnica potpuno menja ukus u zamrzivaču: Bolje ne pokušavajte da je zamrznete!

 

  • Zapetljane špagete ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrejte u tiganju s maslacem ili uljem, pa lagano mešajte.

 

  • Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.
foto: Shutterstock
  • Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejtte u mikrotalasnoj.

 

  • Prekiselu salatu isperite u vodi, a preliv za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili kašičicom šećera.

 

  • Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine.

 

  • Ocedite testeninu, te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u sosu od paradajza. Na taj način će kiselina stvrdnuti testeninu.

 

Prava vitaminska bomba: Ovaj domaći sok jača imunitet, ali evo ko ne sme da ga pije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...