najbolja testenina

Najbolja testenina, prste da poližete: Ova 2 trika daju najbolju povezanost sa sosom!

U nastavku pročitajte koje greške ne treba da pravite kada spremate testeninu i kako da vam ispadne fantastičnog ukusa

Trpeza 17.03.2020. - 18:45h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Profimedia

Testenina je u mnogim domovima nezaobilazna na jelovniku jer je ukusna i brzo se priprema.

 

Ali, da bi nam ispala savršena bitno je da se testenina i sos dobro povežu. Bez obzira da li kuvate špagete ili pastu, princip je isti! Potrebno je da ne pravite određene greške kod kuvanja.

 

Da li treba sipati ulje u vodu za kuvanje? 

 

Nikako! Naime, ukoliko stavite ulje u vodu, testenina se neće dobro povezati sa sosom. 

 

Pasta sa paradajzom i tikvicama: Recept za sva čula!

foto: Profimedia
  • Stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, te je promešajte s vremena na vreme sa kašikom.
  • Izlijte vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu.

 

Nemojte ispirati testeninu hladnom vodom!

 

Kad se testenina skuva, mnogi je prebace u cedilo da se dobro ocedi, pa je odmah malo isperu hladnom vodom! Ali, to je velika greška!  Ispiranje vodom skida dodatno skrob koji je ptoreban da se poveže sa sosom.

 

Umesto toga, testeninu ocedite i odmah je pomešajte sa sosom.


Testenina sa spanaćem i graškom: Savršen obrok gotov za 10 minuta! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...