genijalan trik

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu: Nikad vam više neće biti žilave!

Od standardnog recepta razlikuje se samo u načinu dodavanja jaja

Trpeza 17.02.2020. - 19:54h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Palačinke su desert koji nema ko ne voli. Nalaze se među omiljenim poslasticama u mnogim domovima, naročito im se raduju deca.

 

Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti.

 

I pored truda, mnogima se dogodi da im omiljeni desert ne ispadne kako su želeli. 

 

Ali, uz pomoć jednog trika i malo drugačije pripreme smese, palačinke će vam uvek ispasti savršene. 

 

Palačinke od kokosa i limete: Pahuljasto savršenstvo gotovo za pola sata! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  •  Napravite smesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmenu tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

 

  • Kada u smesu stavite sve sastojke (osim belanaca) dobro ih promešajte.
  • Od  belanaca napravite umućeni sneg (da ne bude ni mekan, a ni čvrst)
  • Dodajte polako umućena belanca u smesu.

 

Upravo ovaj umućeni sneg daće im penastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.

 

Brzinske palačinke od samo 2 sastojka: Sočne i fantastične, obožavaćete ih! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...