čarolija ukusa

Tajna najsavršenijeg i najkremastijeg pire krompira: Dodavanjem ovih sastojaka dobijate božanstveni ukus!

U nastavku pročitajte koji začini daju pire krompiru savršenu aromu

Trpeza 15.12.2019. - 10:42h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Pire krompir je mnogima omiljeni prilog jer se brzo priprema, a veoma je ukusan.

 

Međutim, da bi ukus bio savršen potrebno je dodati prave začine.

 

Za normalni pire od krumpira treba oguliti krumpir, oprati ga i skuvati u lagano posoljenoj vodi.

 

Kada ga dobro ocedimo, treba ga staviti da se malo ohladi. Zatim ga zgnječite u pire dodavajući malo toplog mleka, maslaca i prstohvata soli. Međutim, sada dolazimo do posebnih dodataka.


Luk i slanina

 

  • Usitnite crni luk i propržite na malo ulja u tiganju dok ne dobije zlatnožutu boju.
  • Naseckajte kuvanu slaninu na kockice, te popržite u tiganju.
  • Dodajte sastojke u pire i sve dobro promešajte.

 

Oba sastojka će pireu dati slatkasto-slani ukus.

 

Pire krompir sa spanaćem: Kombinacija ukusa koja obara s nogu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Beli luk i začinsko bilje

 

  • Stavite sitno naseckani beli luk u tiganj zajedno s malo maslaca, malo ruzmarina i timijana, te sve kratko dinstajte.
  • Ostavite da odstoji oko 5 minuta, pa pomešaj s malo toplog mleka i mlevenog muškatnog oraščića s pireom od krompira.
foto: Shutterstock

Kisela pavlaka i vlašac

 

  • Umesto mleka i maslaca koristite kiselu pavlaku.
  • Pire će dobiti novi ukus, a još više arome daće sitno naseckani vlašac. Osim toga, ova je varijanta zdravija i ima manje masnoće.

 

Trikovi za bogovski pire krompir: Mekan, penast i bez grudvica!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...