Ukusno

Posna karamel torta sa kivijem: Osvežavajući ukus koji se pamti! (VIDEO, RECEPT)

Savršena posna torta za slavsku trpezu

Recepti
08:35h Autor:
Posna karamel torta sa kivijem: Osvežavajući ukus koji se pamti! (VIDEO, RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 600 gr mlevenog posnog keksa; 100 gr celog keksa; 5 kašike šećera za puding; 100 gr. šećera za čaj; 200 gr prah šećera (4kašike za margarin i 4 za orahe); 400 gr. mlevenih oraha; pudinga od karamela; 100 gr. istopljene čokolade; 300-400 gr šlaga; 600 - 700 gr kivija; sok od 4 pomorandže; 500 gr margarina posnog; 1l vode; 2 vanilin šećera.

Priprema: Sipati vodu u šerpu pa dodati 4 - 5 kašike šećera, vanilin šećer i skuvati puding. Ostaviti da se ohladi.

Mutiti margarin sa 4-6 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti sa pudingom. Izmešati mleven keks sa mlevenim orasima dodati 4-5 kašike šećera u prahu i sok od 4 pomorandže zatim 100 grama istopljene čokolade, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati nekoliko kapi ruma po želji.

U šerpici istopiti 100 gr šećera dodati vodu 300 ml. i pustiti da se istopi i provri. U poslužavnik ređati keks, koji ste umoćili u vruć čaj.

Na njega rukama dodati prvo tamni deo a zatim pola svetlog dela kreme pa isečeni kivni na tanke listiće. Zatim ponovo svetli deo kreme i na kraju ukrasiti šlagom. Ostaviti u frižider nekoliko sati da upije i stegne se.

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs