Svak zrno rastresito i ukusno: Evo kako se pravilno kuva pirinač!

Pravilno kuvanje pirinča podrazumeva nekoliko jednostavnih koraka

Recepti
10:38h Autor:
Svak zrno rastresito i ukusno: Evo kako se pravilno kuva pirinač!
Foto: Shutterstock

Kuvanje pirinča za neke ljude je komplikovano pogotovo ako su imali neprijatno iskustvo da se pirinač slepi i da se pretvori u bezukusnu masu.

foto: Shutterstock

Kako pravilno pripremiti pirinač?

  • Ostavite pirinač da odstoji u vodi preko noći
  • Isperite ga sve dok voda ne postane bistra
  • Dobro ocedite pirinač
  • Stavitega u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode
  • Ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva
  • Mešajte viljuškom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs