Kuvanjem pirinča na pogrešan način možemo da ugrozimo svoje zdravlje, upozoravaju naučnici.
Kako tvrde, u tlu pirinča se nalaze velike količine arsena, i to zbog industrijskih toksina i pesticida. A upravo na taj način povećava se rizik od srčanih oboljenja, dijabetesa tipa 2 ili čak raka.
Tajna je u jednom sastojku: Ako kuvate pirinač ovako unećete 60 odsto manje kalorija!

Kako pravilno pripremiti pirinač?
- Ostavite pirinač da odstoji u vodi preko noći
- Isperite ga sve dok voda ne postane bistra
- Dobro ocedite pirinač
- Stavitega u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode
- Ostavite da prokuva i smanjite vatru pa ostavite pirinač 15-ak minuta da se lagano kuva
- Mešajte viljuškom.
Naučnici upozoravaju: Mnogi kuvaju pirinač na ovaj način, a to može da dovede do teških bolesti!