MORATE ISPROBATI

Trik za najbolje jaje na oko na svetu: Nikad vam se neće zalepiti na ovaj način!

Isprobali ste sve bakine trikove i ne pomažu? Onda je ovaj trik idealan za vas

Trpeza 07.11.2019. - 16:45h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Imate odličan tiganj s neprijanjajućim dnom – a kad god pržite jaja na oko, uvek vam se zalepe?

 

Belance je jako lepljivo – i dospeće u najmanje proreze na teflonskoj tiganju. Tamo će se stvrdnuti od vrućine, te će ostati zalepljeni za tiganju. Jaje na oko koje se ne lepi za dno i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tiganja?

 

Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Ovaj trik to garantuje!

 

Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje

 

  • Stavite na dno tiganja komad papira za pečenje i uključite šporet na srednju vatru.
  • Stavite u tiganj komad maslaca ili malo maslinovog ulja, te jaje izvadite iz ljuske malo iznad papira za pečenje.
  • Potom prekrijte tiganj poklopcem i čekajte da se jaje isprži.
  • Zatim jednostavno „prebacite“ jaja - u komadu - na svoj tanjir.


Najbolje od svega je da tiganj ne morate kasnije posebno ribati od zagorelih ostataka belanaca, već samo isprati vodom.

 

Volite rovito jaje na oko: Primenite ovaj trik i napravite najsavršeniji doručak ikada!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...