saveti za najbolju testeninu

Mnoge domaćice greše kod ključne stvari: Uz pomoć ova 2 trika skuvaćete perfektnu testeninu!

Ono što testeninu čini ukusnom, jeste dobra povezanost testenine i sosa

Trpeza 20.10.2019. - 18:30h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja  želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja.

 

Evo na koje ključne stvari treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu.

 

Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne? 

 

Odgovor je ne! Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom.

 

  • Bolje stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a  s vremena na vreme je promešajte kašikom.
  • Prospite vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu.

 

Tajna vitke linije Italijanki: Kako da uživate u ukusu testenina do mile volje, a da pritom mršavite!

foto: Shutterstock


Nemojte plaknuti testeninu vodom!

 

  • Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cedilo da se dobro ocedi, te je odmah malo plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu.
  • Umesto toga, odmah testeninu treba pomešati sa sosom.

 

Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...