genijalno

3 trika za najsavršeniju marinadu: Ovako ćete napraviti najsočnije i najmekše meso ikada!

U nastavku pročitajte tri najefikasnije metode mariniranja mesa

Trpeza 09.09.2019. - 20:14h Autor: Stil/Gastro.24.Hr
Foto: Shutterstock

Pravilno mariniranje mesa je jako bitno kako bismo spremili savršeno ukusan ručak.

 

Uz pomoć ovog procesa dobijamo bolji ukus, teksturu i aromu.

 

Kiselkaste marinade

 

Kiseline koje se koriste u marinadama, kao što su sirće i limunov sok, prirodna su sredstva za omekšavanje mesa.  Meso će biti mekše što ga duže marinirate, ali ne smete preterati jer komad mesa može promeniti teksturu i postati previše kašasto.

 

7 grešaka koje svi pravite kada pržite meso: Evo zašto vam ne ispadne hrskavo i ukusno!

foto: Shutterstock


So

 

Osim što je neizostavan začin koji jelima poboljšava ukus, so je i delotvorno sredstvo koje će omekšati meso. 

 

  • Pospite meso s većom količinom soli, dovoljno da se stvori beli, vidljivi sloj soli.  
  • Ostaviti da odstoji oko sat i po.
  • Nakon toga, isperite ga hladnom vodom i posušite pre kuvanja.

 

Meso će upiti so, ispustiće sve sokove dok stoji u soli. A kada ga isperete dobićete savršeni komad mekšeg mesa, bez bojazni da će biti preslano.  

 

Zašto vam meso ispada suvo, žilavo i prepečeno: 5 najvećih grešaka u pripremi svinjetine!

foto: Shutterstock


Soda bikarbona

 

Korišćenje sode bikarbone za mekšanje mesa trik je koji se često koristi u kineskoj kuhinji.

 

Najefikasnija je kada se stavlja na manje komade mesa, kao što su oni koji se koriste za variva.

foto: Shutterstock
  • Stavite 1 kašiku sode bikarbone na svaki komad i dobro promešajte.
  • Ako je meso jako suvo, dodajte malo vode, ostavite da odstoji oko 15 do 20 minuta.
  • Dobro isperite da uklonite sodu bikarbonu.
  • Osušite meso pažljivo pre nego što počnete da kuvate.

 

 

Fantastičan trik: Evo kako da sa sigurnošću otkrijete da li je meso i dalje sveže ili pokvareno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...