Zašto se brzo ubuđa i obajati

Hleb nikad ne treba da držite u kesi, pogotovo plastičnoj: Evo zbog čega!

Najbolje rešenje će vam možda zvučati suludo, ali je zaista fenomenalno iz više razloga

Recepti
Autor:
Hleb nikad ne treba da držite u kesi, pogotovo plastičnoj: Evo zbog čega!
Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ova namirnica se kvari sat vremena nakon kuvanja: Lako možete da se otrujete!

foto: Shutterstock

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs