Isprobajte

Ljiljine voćne kocke: Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)

Letnji kolač koji se jednostavno sprema, a svi ga obožavaju

Recepti
Autor:
Ljiljine voćne kocke: Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Stil

Potrebno je: 500 gr očišćenih višanja; 600 ml vode; 150 gr griza; 180 gr šećera;

Za žuti fil: 2 pudinga od vanile; 2 kašike šećera; 750 ml mleka; 2 vanil šećera; 250 grama margarina; 200 grama šećera u prahu; oko 150 gr keksa; 2 šlaga.

Priprema: Na dno pleha složite keks bez prethodnog natapanja tako da prekrije dno i tu u jednom redu. U šerpu sipajte 600 ml vode. Višnjama dodajte oko 180 grama šećera. U ključalu vodu dodajte griz pa ga skuvajte, a pred sam kraj mu dodajte višnje sa šećerom i sve skuvajte još 2 do 3 minute. Vrelu smesu izlijte na poređan keks u tepsiju i pustite sve da se ohladi.

Dok se prvi deo kolača hladi, umutite žuti fil. U činiji izmešajte puding, 2 kašike šećera, i 2 vanilin šećera pa tome dodajte malo mleka i sve izmešajte. Ostatak mleka stavite na ringlu da provri, pa na njemu skuvajte puding. Ostavite ga da se ohladi.

Margarin i šećer u prahu umutite pa mu dodajte ohlađen puding i sve dobro umutite. Rasporedite fil preko višanja u tepsiji.

Umutite šlag pa dodaje preko kolača. Na vrh stavite rendanu čokoladu i sve stavite u frižider da se dobro stegne. Secite na kocke i poslužite.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs