Starinski recept

Sipani kolač od jabuka: Hraskavi desert koji prija svima! (RECEPT)

Nemojte da vas odvrati od pravljenja pomalo neobičan postupak pripreme ovog deserta

Trpeza 20.06.2019. - 09:17h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je za suve sastojke: 150 gr brašna; 150 gr griza; 1 prašak za pecivo; 100 gr šečera.

 

Za nadev: 600 gr rendanih jabuka; malo cimeta; 100 gr suvog grožđa; 100 gr šećera;

 

Još je potrebno: kocka maslaca; 50 gr čokolade.

 

Priprema: Suve sastojke dobro izmešati i prosejati da se prašak za pecivo rasporedi. Tepsiju premazati maslacem pa dno prekriti suvom smešom ( ja sam to radila sa cediljkom za čaj) a preko u tanjem sloju rasporediti rendane jabuke izmešane sa suvim grožđem i cimetom. Zatim opet suva smesa pa odozgo rendana čokolada i tako sve do utroška materijala.

 

Završiti sa tanjim slojem brašna pritisnuti rukama pa na brašno narendati maslac i posuti seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 45 min. 


Bakine kiflice sa krem sirom: Mekane kao duša! (RECEPT, VIDEO)

 

Izvor:  Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...