Desert

Najbolji domaći sladoled od čokolade: Bolje od ovog ne može! (RECEPT)

Dobrom sladoledu se u kalorije ne gleda

Trpeza 11.06.2019. - 15:02h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Potrebno je: 5 belanaca; 10 supenih kašika šećera; 5 žumanaca; 5 dl slatke pavlake; 1 vanilin šećer; 3 dl mleka; 200 g crne čokolade; 100 grama lešnika.

 

Priprema: Mleko staviti u šerpu da se dobro zagreje. U činiji umutiti žumance pa mu dodati šećer. U vrelo mleko umutite žumance i pustite da se smesa zgusne kao kada spremate puding. Sklonite sa ringle. 

 

Umutite posebno belance pa ga dodajte prohlađenoj smesi od mleka i žumanaca. Zatim umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu čokoladu. Sjedinite obe smese (jaja i mleko sa slatkom pavlakom i čokoladom).

 

Sve dobro izmešajte pa preručite u činiju i po vrhu pospite seckanim lečnicima.

 

Ostavite u zamrzivaču najmanje oko 3 sata. 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...