saveti za kuvarice

3 zlatna pravila za najbolji rižoto na svetu: Uz ove savete napravićete ručak za pamćenje!

U nastavku pročitajte kako da napravite najsavršeniji rižoto

Trpeza 20.05.2019. - 12:04h Autor: Stil/Gastro.24.Hr
Foto: Shutterstock

Rižoto je jednostavno jelo, ali može biti suv i bez ukusa ako pri spremanju niste strpljivi i nemate osećaj za ukus.

 

Kak obiste dobili savršeni obrok od pirinča bitno je da pripremite namirnice i vodite se određenim pravilima.

 

Tri pravila od kojih nikako ne treba da odstupate su pravi odabir pirinča, temeljac i maslac.

 

  • Zagrejte ulje i dodajte malo pirjanog luka
  • Pirinač pržite na ulju da dobije staklastu boju, a onda dodajte dodatke po želji.

 

Hilandarska boranija: Vrhunski posni obrok ukusniji od mesa! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • Za podlivanje koristite temeljac, a vrstu prilagodite ćeljama. Imajte na umu da će taj aromatičan dodatak učiniti da dobijete savršeni rižoto. Ako nemate temeljac može ga zameniti i vodom.
  • Izbegavajte kocku za supu
  • Dok voda u  loncu još uvek nije do kraja isparila, dodajte kockice maslaca koje su stajale na sobnoj temperaturi, pa sve dobro promešajte i sklonite s vatre. Tako ćete dobiti kremastu teksturu rižota, a možete dodati i parmezan. 

 

3 recepta za rižoto: Ručak gotov za 15 minuta! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...