Gastronomsko uživanje

Pita sa pavlakom i krompirom: Puna fila, hrskava i ukusna! (RECEPT)

Brza pita od gotovih kora i krompira je savršen izbor za doručak

Trpeza 17.05.2019. - 11:25h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1/2 kg tankih gotovih kora; 2 veća krompira; 2 veća struka mladog crnog luka; 200 gr kisele pavlake; malo ulja; 1 kašika griza; so; biber

 

Priprema: Na ulju propršiti seckan luk na kolutove. Krompir izrendati pa spojiti sa lukom. Posoliti i pobiberiti. Pavlaku malo izmutiti pa dodati griz i izmešati. Koru prvu premazati pavlakom, preko nje staviti drugu pa i nju premazati pavlakom najbolje koristiti četkicu.

 

Odozgo pobacati rendan krompir staviti i treću koru isto je premazati pavlakom i staviti krompir. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Rolnice premazati ostatkom pavlake i malo ulja.


Peći na 200 stepeni C 40-45 min da dobro porumeni. Seći toplu. Služiti uz jogurt.


Pašin lokum ili sultanova sarma: Kolač koji se pamti! (RECEPT)

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...