Kad baka spremi

Skroz neobične ćufte sa krompirom: Jelo koje ćete obožavati! (RECEPT)

Mi smo inspirisali Baku Jelenu da napravi ove divne ćufte, a nadamo se da ćemo i vas

Trpeza 08.05.2019. - 08:42h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 300 gr mlevenog mesa; 3 kašike prezli; 1 glavica crnog luka; 4-5 čena belog luka; 2 jaja; 200 gr kisele pavlake; malo kačkavalja; malo mlevene paprike; biber mleven; 3 veća krompira; ulje.

 

Priprema: U mleveno meso dodati prezle, crni luk seckan, beli luk seckan, 1 jaje, mlevenu papriku i biber, i sve dobro izjednačiti. Napraviti ćuftice.

 

Poderane gaće, mekike, longošice: Ovako se pravi najukusnije testo na svetu! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Krompir obariti i iseći na kolutove. Tepsiju podmazati uljem i obložiti joj dno krompirom kao i sa strane.

 

Poređati ćufte a između svake zaglaviti kolutove krompira. Umutiti jaje i dodati pavlaku pa izjednačiti. Na svaku ćuftu staviti kašiku pavlake.

 

Odozgo narendani kačkavalja. Peći na 220 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni. 

 

Hrskava pita od gotovih kora sa tikvicama i mladim lukom: Proleće na tanjiru! (RECEPT)

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs