Čisto uživanje

Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)

Praznici nam stižu uskoro. Obezbedite se pravim receptima na vreme

Trpeza 24.04.2019. - 08:23h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: Oko 600 gr brašna; 30 gr kvasca; 250 ml toplog mleka; 2 jaja;
50 ml ulja; 1 kašika margarina; 1 kašičica šećera; malo soli.

 

Za nadev: 200 gr sira; 1 jaje.

 

Za premazivanje: 1 žumance; malo ulja; semenke; krupna so.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, jaja, ulje, brašno so i umesiti mekše testo. Ostaviti da poraste pa oklagijom razviti tanko i premazati margarinom. Iseći na pravougaonike.

 

Sir izdrobiti i dodati žumance i izjednačiti. Kašičicom vaditi nadevi staviti u svaki pravougaonik.

 

Presaviti i dobro pritisnuti prstima praveći male rolnice. Tepsiju (24 cm) premazati uljem. Svaku rolnicu koso iseći na sredini i ređati u pleh s tim što sečeni deo uvek ida spolja prema ivici pleha.

 

Sledeći krug se stavlja između i do njega red, takođe između dok se tepsija ne popuni. Pokriti kesom da pogača poraste pa je premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Ostaviti da se prohladi i uživati u fantastičnom ukusu.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Hleb bez brašna i kvasca: 1 kriška će vas držati sitim 6 sati! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...