nije ga teško napraviti

Biser meksičke kuhinje: Napravite sami domaći gvakamole sos! (RECEPT)

Uverićete se i sami da ga nije teško napraviti 

Trpeza 21.04.2019. - 17:56h Autor: Stil/ Mondo
Foto: Shutterstock

Gvakamole je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata. Postoje različiti recepti za ovo jelo, ali ovaj je provereno dobar!

Sastojci:

 

  • Jedan avokado
  • Pola limete
  • Pola kašičice soli
  • Pola crnog luka
  • Kašičica i po svežeg peršuna
  • Jedan veći paradajz
  • Dva čena belog luka
  • Prstohvat mlevene paprike

Priprema:

 

U posudu srednje veličine pomešajte avokado, sok limete i so. Izmešajte, pa dodajte crni luk, peršun, paradajz iseckan na kockice i beli luk, kao i mlevenu papriku. Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.

 

Prijatno! 


Čili od mesa: Meksičko jelo koje će obožavati cela porodica (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...