Ukus obara s nogu

Najkremastija posna torta koju i deca mogu da naprave: Što duže stoji, sve je ukusnija! (FOTO, RECEPT)

Sprema se od kupovnih gotovih kora, pa je priprema veoma jednostavna

Trpeza 14.04.2019. - 17:14h Autor: Stil / CooKing.rs
Foto: CooKing

Sastojci: 450 g gotovih posnih kora za torte (mogu i medene za još lepši ukus), 4 kesice pudinga od vanile, kesica vanilin šećera, 1 l bademovog mleka, 6-7 kašika šećera, 100 g posne crne čokolade, 100 g margarina, kakao prah za dekoraciju.

 

Priprema: Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva. Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka, piše CooKing.rs.


Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne. Kad se zgusne sklonite sa šporeta. Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj polovinu vrućeg pudinga.

Izmešajte puding i čokoladu dok se ne sjedine, a čokolada fino rastopi. Pokrijte oba fila providnom folijom i ostavite ih da se ohlade. Nakomn toga dodajte filovima po 50 g margarina i sve to dobro izmiksajte.


Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ušećerenom vodom ili bademovim mlekom).


Premažite koru sa pola čokoladnog fila. Preko stavite novu koru i premažite je polovinom čistog pudinga. Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli) . Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakaoa).


Tortu stavite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji. Isecite joj ivice i servirajte po želji. Prijatno!

 

(Izvor: CooKing.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs