Ukusno

Pohovani kupus u bešamel sosu: Ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Baka Jelna nas je opet iznenadila sa divnim i neobičnim receptom. Ovo je njen predlog za nedeljni ručak

Trpeza 14.04.2019. - 10:22h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1 glavica svežeg kupusa; 3 jaja; prezle; brašno; ulje; so; 3 čena belog luka.

 

Priprema: Kupusu izvaditi koren. U dublji sud sipati vodu pa je posoliti. Kuvati kupus 10-15 min pa ga izvaditi i ocediti i ostaviti da se ohladi. Jaja uzmutiti i posoliti. Kupus iseći na osmine pa svaki deo uvaljati u brašno, jaja i prezle i ređati u podmazan pleh. Malo odozgo pouljiti.


Slane kocke sa spanaćem: Savršeno hladno predjelo dostojno kraljevske trpeze! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Peći oko 30 min. Na 200 stepeni Celzijusa.

 

U tiganj sipati oko 50 ml ulja dodati punu kašiku brašna pa ga pržiti, dodati izdrobljen beli luk pa i njega mlo propržiti. Dodati mleka ili vode soli i biber mešati da sos bude ređi.

 

Izvaditi kupus iz rerne pa dodati sos i vratiti u rernu da se još krčka oko 10 min Služiti toplo..

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

7 predloga za ručak: Ovo odavno niste kuvali! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs