Ukusno

Pohovani kupus u bešamel sosu: Ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Baka Jelna nas je opet iznenadila sa divnim i neobičnim receptom. Ovo je njen predlog za nedeljni ručak

Recepti
10:30h Autor:
Pohovani kupus u bešamel sosu: Ručak za celu porodicu! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1 glavica svežeg kupusa; 3 jaja; prezle; brašno; ulje; so; 3 čena belog luka.

Priprema: Kupusu izvaditi koren. U dublji sud sipati vodu pa je posoliti. Kuvati kupus 10-15 min pa ga izvaditi i ocediti i ostaviti da se ohladi. Jaja uzmutiti i posoliti. Kupus iseći na osmine pa svaki deo uvaljati u brašno, jaja i prezle i ređati u podmazan pleh. Malo odozgo pouljiti.

Slane kocke sa spanaćem: Savršeno hladno predjelo dostojno kraljevske trpeze! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Peći oko 30 min. Na 200 stepeni Celzijusa.

U tiganj sipati oko 50 ml ulja dodati punu kašiku brašna pa ga pržiti, dodati izdrobljen beli luk pa i njega mlo propržiti. Dodati mleka ili vode soli i biber mešati da sos bude ređi.

Izvaditi kupus iz rerne pa dodati sos i vratiti u rernu da se još krčka oko 10 min Služiti toplo..

Izvor: Kod bake u gostima

7 predloga za ručak: Ovo odavno niste kuvali! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs